OM FABELFABRIKKEN
Hvad er Fabelfabrikken: Fabelfabrikken er en fortællevirksomhed, der arbejder med mundtlig historiefortælling. Fabelfabrikkens grundlægger, direktør og arbejde er Lene Skovhus.

Lene Skovhus: Jeg er født i 1978 på en gård i Midtjylland. Jeg skulle være dyrlæge når jeg blev stor. I 1999 boede jeg på Island. Jeg tog på min første vandretur, den endte med at min veninde reddet mig fra et 60 meter fald på bedste Rambo maner. Bagefter besluttet jeg mig for at arbejde med det jeg brændte for, nemlig teater og den mundtlige historiefortælling.

Uddannelse: Jeg er uddannet dramaturg fra Århus Universitet, her har jeg specialiseret mig i dramapædagogik, børneteater og historiefortælling. Mit speciale handlede om interaktiv mundtlig historiefortælling. I 2004 gik jeg på teaterskolen École Philippe Gaulier, I Paris. Her lærte jeg, hvor vigtigt det er at føle nydelse og glæde, når man fremføre sit budskab, og det kan man finde gennem leg. Siden da har jeg draget legen ind i min arbejdsmetode.

Undervisningserfaring: I 2005 stiftede jeg Fabelfabrikken og har herigennem undervist i teater og historiefortælling. Jeg har undervist alle aldre og i mange forskellige sammenhænge, fx for arbejdsløs, spejderleder, på arbejdspladser, for studerende, skoleklasser osv. Fra 2007 til 2010 arbejdede jeg som teater og fortællelærer på Vostrup Efterskole. 2011 var jeg med til at opstarte den første fortælleuddanelse for unge.

Videre til værktøjslinje